Novice

29.05.2023
22POS nova spletna aplikacija

Nova spletna stran 22pos.net prinaša inovativno web aplikacijo za izdajanje računov

  1. maja 2023 – Danes je bil lansiran 22pos.net, nova spletna stran, ki prinaša svež pristop k izdajanju računov. S svojo inovativno web aplikacijo, 22pos.net ponuja uporabnikom preprost, učinkovit in sodoben način izdajanje računov.

Aplikacija 22pos.net je zasnovana z mislijo na podjetja vseh velikosti, od samostojnih podjetnikov do srednjih podjetij. Njena glavna prednost je enostavnost uporabe, saj ne zahteva posebnega znanja iz računovodstva. Uporabniki se lahko hitro in brez težav registrirajo ter začnejo izdajati račune v samo nekaj minutah.

Ena od ključnih funkcionalnosti 22pos je možnost prilagajanja računov. Uporabniki lahko enostavno prilagodijo videz računov svojim potrebam in slogu podjetja. Poleg tega aplikacija omogoča vključitev logotipa podjetja, tako da so računi videti profesionalno in personalizirano.

22pos.net omogoča tudi sledenje plačilom in finančnim transakcijam. Uporabniki lahko spremljajo stanje plačil, pošiljajo opomnike o neplačanih računih in spremljajo finančno uspešnost svojega podjetja. Aplikacija prav tako omogoča avtomatsko generiranje poročil, ki olajšajo računovodsko spremljanje in analizo.

Visoka raven varnosti je bila pomembna pri razvoju 22pos.net. Vsebina in podatki na spletni strani so zaščiteni z vrhunskimi varnostnimi protokoli, kar zagotavlja zaupnost in zasebnost uporabnikov. Prav tako aplikacija redno posodablja svoje varnostne mehanizme, da se izogne morebitnim grožnjam in varnostnim ranljivostim.

Ustanovitelji 22pos.net so izrazili navdušenje nad predstavitvijo nove spletne strani. Izjavili so: "Naš cilj je zagotoviti podjetjem enostaven in učinkovit način za izdajanje računov. Z 22pos.net želimo poenostaviti računovodstvo in pripomoči podjetjem, da se osredotočijo na svoje dejavnosti in dosežejo finančni uspeh."

22pos.net je na voljo uporabnikom po vsem svetu in je trenutno dostopen v angleškem in slovenskem jeziku.

Obiščite spletno stran www.22pos.net.

13.02.2023
POZOR! Prevar preko poštnih sporočil!

Po elektronski pošti in SMS-ih je zaokrožilo sporočilo, ki navaja, da naj bi zavezanci imeli preplačilo davka. Ob tem pošiljatelj ponuja povezavo na spletno stran, kjer lahko posameznik zahteva vračilo.

Finančna uprava zavezancev na ta način ne obvešča, zato gre v teh primerih očitno za prevaro. Prosimo, da ste pozorni in sporočilo izbrišete. 

Novice povezava do portala.

24.12.2020
Voščilo

Naj bo 2022 leto vzponov, padcev je že kar malo preveč. Vesele praznike in srečno 2022 - kolektiv KassaPOS.

19.10.2020
Vlada razglasila epidemijo nalezljive bolezni COVID-19 na območju Republike Slovenije

Z današnjim dnem je razglašena epidemija na območju celotne države. Vlada je namreč na dopisni seji 18. oktobra 2020 na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih sprejela Odloku o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 razglašena.

V Sloveniji se glede na uradne podatke o številu okuženih soočamo z drugim valom epidemije nalezljive bolezni COVID-19. Priča smo njenemu hitremu in eksponentnemu širjenju med populacijo, ki močno presega normalno obolevnost oziroma incidenco. Aktualne epidemiološke razmere v zvezi s širjenjem okužbe z virusom SARS-COV-2 zahtevajo takojšnjo razglasitev epidemije na celotnem območju Republike Slovenije, saj vse statistične regije dosegajo oziroma presegajo stopnjo incidence, ki zahteva razglasitev epidemije.

Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in velja 30 dni.

Vir novic!

18.09.2020
KassaPOS - karantena

Dragi podjetniki, v našem podjetju smo se odločili, da v kolikor vas doleti karantena zaradi raznih razlogov in vam s tem onemogoči vaše poslovanje vam mesečne naročnine, podpore ne po potrebno plačati. Vse kar morate narediti je, da nas obvestite po telefonu ali po elektronski pošti info@kassapos.si. S skupnimi močnimi nam bo uspelo!

08.09.2020
Uporabniki davčnih blagajn, pozor! Preverite, če vam kmalu poteče 5-letno namensko digitalno potrdilo.

Novembra bo moralo novo namensko digitalno potrdilo pridobiti 5.840 uporabnikov davčnih blagajn, decembra pa še 29.500 takšnih uporabnikov. Vseh uporabnikov davčnih blagajn je sicer 86.025.

Uporabnikom davčnih blagajn se bo v novembru začela iztekati veljavnost namenskih digitalnih potrdil za davčno potrjevanje računov (veljavnost poteče po 5 letih). Prvi uporabniki so jih namreč začeli pridobivati novembra 2015, torej dva meseca pred začetkom uvedbe davčnih blagajn. Če je posameznik v dvomu, kdaj točno mu poteče omenjeno potrdilo, naj se obrne na ponudnika davčne blagajne. Namenska digitalna potrdila namreč po petih letih potečejo, kar pomeni, da davčne blagajne v tem primeru ne bodo delovale (ne bo mogoče davčno potrjevati računov). Zato naj uporabniki davčnih blagajn še pred potekom roka pridobijo novo namensko digitalno potrdilo in izvedejo zamenjavo potrdila v davčni blagajni.

Vir novice!

16.07.2020
ANDROID blagajna

Novo v ponudbi Kassapos, mobilna android davčna blagajna primerna za frizerske salone, taksi službe, prodaja na stojnicah. Prednosti naše mobilne blagajne je uporaba zaledne pisarne ter povezava med večjim številom blagajn. Nadzor nad zaposlenimi ter spremljanje raznih analitik nabave in prodaje.

Uporaba aplikacije je zelo enostavna kljub vsemu pa je pri nas na vseh paketih tudi vključena podpora ter nobenih vezav! Strmimo k temu, da se naše stranke osredotočijo na svoj posel in čim manj birokraciji.

Stranke pa seveda lahko izbirajo med več paketi, pri najbolj učinkoviti izberi sistema pa tudi svetujemo, da se stranka čimbolj izogne astronomskim zneskom nabave opreme.

05.05.2020
Sproščanje COVID-19 ukrepov

Epidemiološka situacija glede novega korona virusa v Sloveniji se umirja, zato se je začelo postopno sproščanje sistemskih ukrepov za zamejitev širjenja virusa. Ob tem so na NIJZ pripravili različna navodila in priporočila za varno izvajanje posameznih dejavnosti.

Več o sproščanju preverite ne spletni strani: https://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19

Vir novic!

16.03.2020
Korona virus COVID-19

Obvestilo!

Glede na dano situacijo, ki jo trenutno imamo zaradi Korona virusa COVID-19 (SARS-CoV-2) bomo vsem našim pogodbenim strankam obračunali 30 procentov popusta za opravljene storitve v mesecu marcu 2020. V kolikor bo karantena trajala dlje časa, še v mesecu aprilu, maju itd. in veljala za vse gostinske lokale, trgovine, frizerje, cvetličarje itd. Računov za nadaljnje opravljene storitve ne bomo izstavljali! Ostanite doma in ostanite zdravi! Skupaj bomo uspeli in, ko bo potrebno bomo povrnili gospodarstvo nazaj na zeleno vejo!

Direktor, Klavdij Kralj

01.02.2020
Moteno delovanje
01.02.2020 07:45

Moteno delovanje sistemom FURS, računi se ne bodo potrjevali...

Zaradi tehničnih težav je bilo moteno delovanje sistemov FURS 1.2.2020 od 7:30 do 11:00.
Računi se vam bodo potrdili naknadno in samodejno!

Hvala za razumevanje.

Vir novic

18.12.2019
Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost ZDDV-1.

Začne veljati 1. 1. 2020.

Obveščamo vas, da je bil danes v Uradnem listu RS št. 72/19 objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o davku na dodano vrednost ZDDV-1 (ZDDV-1L).

V skladu z novelo zakona se uvaja posebna nižja stopnja DDV v višini 5 %, in sicer za dobavo, vključno s knjižnično izposojo, knjig, časopi­sov in periodičnih publikacij na fizičnih nosilcih ali dobavljenih elektronsko ali oboje (vključno z brošurami, letaki in podobnim gradivom, otroškimi slikanicami, knjigami za risanje ali pobar­vankami, glasbenimi deli, tiskanimi ali v rokopisu, zemljevidi in hidrografskimi ali podobnimi kartami), razen gradiv, ki so v celoti ali v pretežnem delu namenjena oglaševanju oziroma ki jih v celoti ali v pretežnem delu tvorijo video vsebine ali avdio glasbene vsebine.

Izpostavljamo, da se posebna nižja stopnja DDV v višini 5 % za zgoraj navedene dobave uporablja že za dobave, opravljene od vključno 1. 1. 2020 dalje.

Novi shemi obrazca DDV-O in VIES-KP

Uvoz blaga

Izpostavljamo, da se posebna nižja stopnja DDV v višini 5 % uporablja tudi pri uvozu blaga.

Zaradi uvedbe posebne nižje stopnje DDV 5% se bo uvedla tudi nova šifra 3D053, ki se bo tudi uporabljala od 1. 1. 2020. Posebna nižja stopnja se bo uveljavljala z vpisom šifre (3D053)(41/2) v polje 44 carinske deklaracije. V skladu s tem bo spremenjen tudi Pravilnik o izpolnjevanju enotne upravne listine, elektronskem poslovanju s finančno upravo RS in o drugih obrazcih, ki se uporabljajo pri izvajanju carinskih formalnosti.

Vir novic

08.10.2019
Katere podatke mora vsebovati izpis o izdanih kopijah računov, ki ga mora zagotoviti programska oprema za izdajanje računov?

V drugem odstavku 14. člena ZDavPR je določeno, da mora računalniški program, elektronska naprava ali informacijski sistem zagotoviti izpis podatkov o vseh izdanih kopijah računov, na katerem je razviden čas izdaje posamezne kopije. V skladu z navedenim mora izpis o izdanih kopijah računov vsebovati najmanj naslednje podatke: identifikacijske podatke o izdanem računu (t.j. tri delno številko računa ter datum in čas izdaje računa) ter datum in čas izdaje kopije računa.

Vir novic: https://www.fu.gov.si/nadzor/podrocja/davcne_blagajne_in_vezane_knjige_racunov_vkr/

23.09.2019
Evidenca o izrabi delovnega časa zaposlenih je obvezna

Evidenca o izrabi delovnega časa zaposlenih je obveznost vseh delodajalcev. Na nepravilnosti na tem področju so inšpektorji za delo zelo pozorni.

V poročevalskem letu 2017 so ugotovili 1.152 nepravilnosti v zvezi z evidencami na področju dela in socialne varnosti. Hkrati so ugotovili tudi 733 kršitev v zvezi z delovnim časom ter zagotavljanjem odmorov in počitkov.

Vir novic: https://data.si/blog/2018/10/15/evidenca-o-izrabi-delovnega-casa-zaposlenih-je-obvezna/

03.07.2019
Obratovalni čas lokala: Kdaj morajo oditi gostje?

Gostinec mora poslovati v priglašenem in potrjenem obratovalnem času, ki mora biti objavljen na vidnem mestu. Kdaj pa mora gostinec, glede na določen obratovalni čas, zapreti lokal oziroma kdaj ga morajo zapustiti gostje?

Kako mora gostinec določiti obratovalni čas?

Gostinec svoj obratovalni čas izbere v skladu s pravili, ki so določena v Pravilniku o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost. Obratovalni čas se namreč določi glede na vrsto gostinskega obrata. In sicer:

  • gostinski obrati, ki nudijo gostom nastanitev, in sestavne enote teh obratov (npr. hotelske restavracije) ter kmetije z nastanitvijo med 0. in 24. uro;
  • restavracije, gostilne, kavarne in izletniške kmetije med 6. in 2. uro naslednjega dne;
  • slaščičarne, okrepčevalnice, bari, vinotoči in osmice med 6. in 24. uro;
  • obrati za pripravo in dostavo jedi med 0. in 24. uro oziroma glede na naročila;
  • gostinski obrati v sklopu igralnic in igralnih salonov med 0. in 24. uro oziroma v času njihovega obratovanja.

Poleg tega mora gostinec upoštevati tudi, da gostinski obrati v stavbah s stanovanji ali v objektih na območju stanovanj, smejo obratovati le me 6. in 22. uro.

Ko gostinec določi obratovalni čas, ga mora prijaviti organu lokalne skupnosti (12. člen Zakona o gostinstvu). To mora storiti 15 dni pred začetkom obratovanja oziroma 15 dni pred spremembo obratovalnega časa. Obratovalni čas se prijavi na posebnem obrazcu. Tega v nadaljevanju potrdi pristojni občinski organ. Pomembno pa je, da potrjen obrazec gostinec hrani, saj ga bo moral pokazati ob morebitnem obisku inšpektorja.

Kakšni so še drugi pogoji za opravljanje gostinske dejavnosti, si lahko preberete v prispevku Katere pogoje morate izpolnjevati za odprtje gostilne. Sicer pa vas na vse posebnosti ob registraciji dejavnosti opozorijo referenti VEM točke Data, na kateri lahko opravite tudi ustanovitev podjetja. Koristne informacije glede opravljanja dejavnosti pa dobite tudi na brezplačnem Skupinskem svetovanju pred registracijo podjetjater na seminarju Zasluži denar s s svojim hobijem ali idejo.

Vir novic: https://data.si/blog/2017/08/11/obratovalni-cas-lokala/

27.05.2019
Podjetniki bodo prihranili

V Zasavju posluje več kot 1500 podjetij in samostojnih podjetnikov, ki vsak mesec plačujejo štiri različne prispevke za socialno varnost. Finančna uprava RS (Furs) jim bo sedaj omogočila, da namesto štirih položnic za štiri različne prispevke to plačajo z enim e-računom.

Furs bo plačevanje obveznosti na podlagi e-računa uvajal postopoma. Sprva bo rešitev na voljo družbenikom in samozaposlenim, v prihodnje bo na voljo tudi pravnim osebam.

Kot so navedli, lahko zavezanci v svojih bankah začnejo postopke registracije za prejemnika e-računa. Prve e-račune bo Furs izdal po 15. juniju, ko se izteče rok za predložitev obračunov prispevkov za socialno varnost za maj.

Značke: fursprispevkiplačilo


Vir: http://kum24.si/clanek/novice/5ce7c6b9a1ea6/podjetniki-bodo-prihranili?---wXbMBjV9wLvLjE

18.04.2019
Davčne blagajne: triki, s katerimi poskušajo prelisičiti davkarijo

Davčne blagajne so dosegle svoj namen in samo lani v državno blagajno prinesle dodatnih 80 milijonov evrov. Toda iznajdljivost nekaterih gostincev, pa tudi drugih podjetnikov in obrtnikov ne pozna meja. Razkrivamo najpogostejše trike, s katerimi poskušajo prelisičiti davkarijo.

Siva ekonomija naj bi po nekaterih ocenah v Sloveniji znašala okoli 400 milijonov evrov na leto.

Ker ob plačilu brez računa država ne dobi davka na dodano vrednost, pri zavezancih pa je nižja tudi davčna osnova za dohodnino ali davek od dohodkov pravnih oseb, se je z januarjem lani odločila, da bo po vzoru nekaterih držav utajevalcem pri gotovinskem poslovanju na prste stopila z uvedbo davčnih blagajn.

Temu so najbolj odločno nasprotovali pri obrtno-podjetniški zbornici, poleg stroškov nakupa ustrezne opreme pa je bil njihov ključni argument, da davčne blagajne ne bodo zajezile sive ekonomije in ustavile šušmarjev.

Davčne blagajne sive ekonomije niso odpravile. Nobenega dvoma pa ni, da so povečale prilive v proračun...

Članek v celoti na voljo na spodnji povezavi:

Vir novic: https://siol.net/posel-danes/novice/davcne-blagajne-triki-s-katerimi-poskusajo-prelisiciti-davkarijo-444463

Privacy Policy